Groen

In het groen werken betekent een gezonde werkplek, namelijk buiten. Werken aan een resultaat dat letterlijk opbloeit. Samen in een team, lekker aan de slag. Kansen genoeg! 29 februari kun je wel heel eenvoudig kennismaken met meerdere groenbedrijven in de regio tijdens de Groen Banenmarkt.

Kansen in de Groen

Groenmedewerker

Ook wanneer je nog geen professionele ervaring hebt in de groen- of hoveniersbranche kun je aan de slag als groenmedewerker. Via een werkgever bieden wij je de mogelijkheid om in te stromen en al werkend het vak te leren. Werk jij graag in de buitenlucht waar je echt met je handen aan de slag kan? Dan is dit echt iets voor jou. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Gek op bloemen?

Heb jij altijd met bloemen en planten willen werken? Leer in deze 14-weekse opleiding de basisvaardigheden van het maken van een boeket of bijvoorbeeld een biedermeier, de namen van de verschillende bloemen, hoe je klanten in een bloemenwinkel helpt en een boeket mooi inpakt. Wat je vooropleiding of achtergrond ook is: je motivatie is belangrijk en je moet fysiek in orde zijn. We starten in september. Locatie: Floral Academy in Ede. Na de opleiding zoeken we samen met jou een passende baan. Denk aan een tuincentrum, een bloemenveiling of in een bloemenwinkel waar je ondersteuning biedt.

Opleiding voor aankomend hovenier niveau 2

Wil jij leren hoe je straks als hovenier een tuin onderhoudt of aanlegt? In de theorie doe je materialenkennis op, denk aan bodemkunde en bemestingsleer. In de praktijk leer je alles over aanleg- en onderhoudswerkzaamheden, Arbo-wetgeving en veilig werken op de werkplek. Deze opleiding wordt afgesloten met een examen. Studieduur: 20 bijeenkomst van 8 uur, totaal 160 uur. Theorie: iedere week 2 dagen van 8:00 tot 16.30 uur per dag. Praktijk: iedere week 3 dagen (tijdens zijn afhankelijk van het leerbedrijf).

Opleiding voor European Treeworker in Apeldoorn

Werk jij graag buiten en bevind jij je graag tussen de bomen, dan is de ‘European Treeworker’ wellicht iets voor jou. Je leert hier o.a. klimmen, omgaan met de motorkettingzaag, boomcontroles uitvoeren, welke verschillende bomen er zijn en uiteraard nog veel meer op het gebied van boomverzorging. Boomverzorging word steeds populairder en behoort tot een van de kansrijke beroepen. Veel van deze trainingen worden al afgesloten met een branche erkend certificaat, zodat je meteen inzetbaar bent voor een werkgever! Uiteraard is het wel belangrijk om ook zo snel mogelijk aan de slag te kunnen bij een hovenier, gemeente, of boomverzorger om zo de nodige ‘vlieguren’ te maken en je het geleerde goed eigen te maken. Je leert motorkettingzagen, klimmen, werken met een hoogwerker, over Wet Natuurbescherming, snoeien, over bodemkunde, sortiment, Etc. Trainingen vinden plaats in Apeldoorn.

1e Medewerker Groen Openbare Ruimte in ede

Heb jij groene vingers en vind je het leuk om mensen te helpen in hun werk? Samen met je team ben je verantwoordelijk voor het groenonderhoud en het netjes houden van de leefomgeving. Je rapporteert aan de uitvoerder en overlegt met de wijkbeheerder Jij bent het eerste aanspreekpunt voor je collega's op de werklocatie en verantwoordelijk voor de bus. Je werkt met een bosmaaier, bladblazer en met handmatig gereedschap. Jullie planten heesters en vaste planten, verwijderen onkruid in beplanting en op de openbare weg. Lichte administratieve taken voor de urenadministratie horen er ook bij. Belangrijk is het dat je ervaring hebt met werken in de groen en met werken met mensen die onze hulp goed kunnen gebruiken.

Slaag voor je mbo-verklaring met praktijkleren in de groenvoorziening

Werk jij al in de Groen en wil je graag laten zien wat je kunt? Ben jij geen studiebol? Dan is Praktijkleren misschien wel iets voor jou. Samen met je werkgever kijken we hoe je in aanmerking kunt komen voor een mbo-verklaring. Een erkend bewijs waarmee je verder kunt groeien. Bij een werkgever of voor het volgen van een opleiding. Neem contact op met met Leerwerkloket.

Wil jij eens van dichtbij zien hoe het werkt in de Groen?

Laat het ons weten. Samen bezoeken we een werkgever voor een kop koffie of een meeloopdag.