ICT

Aan de slag in een dynamische en uitdagende omgeving? Een lekker salaris verdienen en een toekomstbestendige baan hebben waarin jij je goed kan ontwikkelen? In Regio Foodvalley zijn er tal van mogelijkheden om in te stappen. Je kunt aan de slag op elk niveau. Kies je Kans.

Kansen in de ICT

Microsoft Office Specialist - Opleiding

In 3 maanden wordt je opgeleid tot gecertificeerde software ontwikkelaar tijdens de opleiding Microsoft Office . Belangrijk is het dat je enige ervaring hebt met het werken met Microsoft Office. En dat je fulltime beschikbaarheid bent tijdens de duur van het traject. Je leert Agile Scrum toe te passen en alles over Microsoft Office. Zo heeft de Office365 voor jou geen geheimen meer. Na succesvolle afronding krijg je een erkend certificaat (MCSD 70-483). Je wordt in contact gebracht door de opleider met de Microsoft-partners in heel Nederland. Zo heb je maximaal kans op een duurzame baan in de IT.

Programmeur - Opleiding

Wil jij in de praktijk werkervaring opdoen met de nieuwste technieken in de ICT-sector? In dit traject leer je software programmeren met impact, dus software die bijdraagt aan een betere samenleving. In een projectgroep van 10 kandidaten werk je aan een nieuw software-initiatief met en duurzame impact op mens, maatschappij en/of milieu. Belangrijk is het dat je affiniteit hebt met ICT en gemotiveerd bent om zelfstandig te leren programmeren. Je kan in een groep samenwerken zowel online als offline. Richtlijn is HBO werk- en denkniveau. Je leert door zelfstudie gecombineerd met technische sessies. Deze sessies worden in de laatste 3 maanden gepresenteerd door werkgevers. Iedere maand start er een nieuwe groep. Duur traject: 6 maanden gedurende kantoortijden.

ICT Campus

Leren programmeren, systemen beheren of juist analyseren? Of het vak van netwerkengineer leren? Bij de ICT Campus kun jij je ICT-talent ontwikkelen.

Make IT Work - opleiding bij de HAN

De IT heeft mensen nodig. Veel mensen. Heb je een hbo- of wo-diploma, geen specifieke IT-achtergrond maar lijkt werken in de IT je leuk? Meld je dan aan bij Make IT Work en ga na je omscholing gegarandeerd aan de slag in een baan als software engineer! In de omscholing Software Engineering leer je softwaresystemen ontwerpen, realiseren en testen. Je werkt met verschillende programmeertalen en ontwikkelmethoden. Je volgt de fulltime opleiding van 5 maanden tot software engineer bij de HAN. Daarna ga je minimaal 6 maanden werken bij een werkgever. De volgende groep start in februari/maart 2023. Er worden Online Infosessie georganiseerd op 8 feb, 9 mrt, 12 apr, 10 mei via it-omscholing.nl. De deadline om je aan te melden is 31 mei. Meer informatie: Omscholing Make IT Work | HAN.

ICT servicedeskmedewerker

Wanneer een medewerker of consument een vraag of probleem heeft met betrekking tot ICT, nemen zij contact op met de servicedesk. Een servicedesk medewerker (ook wel helpdeskmedewerker of support medewerker) zorgt ervoor dat alle vragen en problemen die gerelateerd zijn aan ICT zo snel mogelijk worden opgelost en afgehandeld. Als je de overstap binnen ICT wil maken, is dit de meest makkelijke en laagdrempelige manier. Vanuit deze functie kun je dan makkelijk doorstromen naar andere functies.

Tekkieworden

TekkieWorden zet zich in om mensen van alle leeftijden, achtergronden, en álle denk & werkniveaus te interesseren en activeren naar de IT. Zij bieden op hun website een digitale IT-studiegids en oriëntatieprogramma aan. Het brengt het onderwijsaanbod op IT-gebied samen en geeft antwoorden op vragen als: welke richtingen en opleidingen zijn er binnen de IT? En wat zijn mijn carrièrekansen daarin? Welke richting past het beste bij mij? Eén van de instrumenten die ze hebben ontwikkeld, is de TekkieWijzer. Deze is gratis. Aan de hand van een assessment ontdek je je persoonlijke tech-profiel. De TekkieWijzer is zeer geschikt voor mensen die zich willen laten omscholen en/of de mogelijkheden binnen de IT willen ontdekken. https://tekkieworden.nl/tekkiewijzer-intro/

Wil jij eens van dichtbij zien hoe het werkt in de ict?

Laat het ons weten. Samen bezoeken we een werkgever voor een kop koffie of een meeloopdag.